Bibliotheek en Consultatiebureau: “Voorlezen moet

Bibliotheek en Consultatiebureau: “Voorlezen moet je doen!”
Bibliotheek Leidschendam Voorburg en de Consultatiebureaus van Stichting Florence uit de gemeente Leidschendam Voorburg gaan gezamenlijk de strijd aan tegen ontlezing en “voorleesarmoede”. Beide organisaties vinden het belangrijk dat er veel wordt voorgelezen aan kleine kinderen.
Voorlezen draagt bij aan de woordenschat en taalontwikkeling en prikkelt de interactieve vaardigheden en fantasie, maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat zowel ouders als kinderen er heel veel plezier aan beleven. Om dit voorlezen aan baby’s, dreumesen en peuters te stimuleren zijn Bibliotheek Leidschendam Voorburg en de Consultatiebureaus begin juni het volgende project gestart:
Tijdens het bezoek aan het consultatiebureau krijgen ouders van kinderen van 4 en 11 maanden en ouders bij wiens kind een taalachterstand wordt geconstateerd een folder mee. Hierin staat een aantal tips over het voorlezen aan baby’s, dreumesen
en peuters. Bovendien kunnen de ouders met de bon uit de folder hun kind aanmelden voor een bibliotheekabonnement. Een bibliotheekabonnement is voor kinderen van 0 t/m 17 jaar gratis.Bij gebruik van de bon uit de folder ontvangt het kind als het wordt ingeschreven een klein presentje. In de beide locaties van het Consultatiebureau zijn twee prachtige boekenkasten geplaatst waarin de bibliotheek een kleine selectie prentenboeken heeft neergezet waarin ouders èn natuurlijk de kinderen, alvast kunnen snuffelen en lezen.