Campagne ZOMERLEZEN in bibliotheek Leidschendam-Vo

Campagne “ZOMERLEZEN” in bibliotheek Leidschendam Voorburg
”Zomerlezen” is de titel van een landelijke campagne, waarmee het lezen van boeken in de zomerperiode wordt gestimuleerd. Uit het onderzoek “Het boek in Nederland” van de Stichting CPNB in 2005 blijkt dat 67% van de Nederlanders vooral tijdens vakanties leest.
Als het aan het CPNB en aan de bibliotheken ligt komt heel Nederland in een zomerse leesstemming en gaat met extra zware koffers op vakantie.
De campagne vindt plaats van 26 juni tot en met 23 juli in boekhandels en bibliotheken.
Ook op stations en in tankstations (1000 plekken door heel Nederland) zijn abriposters te vinden met daarop foto’s van de prominente Nederlanders, die reclame maken voor lezen in de zomer: Samira Abbos, Tante Es, Simone Kleinsma, Neelie Kroes en Isa Hoes. Zij zijn door fotograaf Morad Bouchakour geportretteerd in een vakantieomgeving.
In de bibliotheken is vanaf 1 juli een tentoonstelling over het Zomerlezen te vinden.Hierbij worden allerlei leuke boeken neergelegd voor de vakantie en boeken die te maken hebben met op vakantie gaan, bijvoorbeeld reisverhalen etc. Lekker lui lezen in je strandstoel of bij het zwembad, genieten van een gezellige roman, een spannende thriller of je verdiepen in je vakantieland. Op die manier wordt de keuze voor een vakantieboek makkelijker gemaakt!

ZOMERLEZEN QUIZ
ProBiblio heeft de zomerlezenquiz: “Waar is de strandbibliotheek?’” ontwikkeld. Deze quiz is van 24 juni tot en met 15 juli 2006. Vragen zoals “Op welk eiland verblijft Giph?” en andere vragen zijn te vinden en op te lossen op www.internetQuiz.net. Hier worden na afloop ook de prijswinnaars bekendgemaakt. Bij deze internetQuiz zijn leuke prijzen te winnen: de hoofdprijs is een fietsweekend voor 2 personen; de tweede prijs (2x) is een Musicalbon en de derde prijs (7x) is een Pluimkado.