Exceptional Car Events II

Exceptional Car Events

Zondagochtend 9 uur. Het is ondanks de slechte voorspelling redelijk weer dus het beloofd een mooie dag te worden. Met onze engelse MGB gaan we richting Stompwijk 92, daar is het al heel erg druk en veel bijzondere (exceptional) auto s staan al netjes opgesteld. Het is een lust voor de echte liefhebber, maar ook zeker voor mensen met minder verstand van bijzondere auto s is het een prachtig gezicht. Er is zoveel moois te zien, van Rolls tot Ferrari, van Kever tot Peterbild, dicht en open, oud en zeer nieuw (BMW Z4 2006). Het lijkt wel of er in elke schuur of garage gesleuteld is de afgelopen tijd om toch maar goed voor de dag te komen op deze speciale dag, georganiseerd door de broer(tje)s Knebel. Om half tien rijdt iedereen onder veel gezwaai het dorp uit, de helft rechtsom, de helft linksom, een kleurig lint rijdt door het dorp en ondanks het vroege uur is er al veel belangstelling. De heren hebben een prachtige rit uitgezet en langs vele kleine weggetjes belanden we na ong.1,5 uur bij de tussenstop in Alphen a.d. Rijn. Daar krijgen we een aantal puzzelvragen over .. u raadt het al.. auto s. Ze zijn niet makkelijk en al gauw is er over en weer overleg over bepaalde vragen. Gezellig gekeuvel tijdens de koffie dus. Op het parkeerterrein heeft inmiddels, zoals het natuurlijk hoort bij Rolls Roys bezitters, een heuse picknick met champagne en overheerlijke hoorntjes plaats. Terwijl zij het glas heffen vervolgen wij het 2e deel van de route, ook weer langs heel aparte paadjes en wegen, zo vlakbij en de meesten van ons wisten niet eens dat er een weg liep zoals b.v. achterdoor bij Koudekerk a.d. Rijn. Weer in Stompwijk stonden er heel wat mensen te wachten bij de binnenkomst. Helaas was het weer intussen een stuk slechter geworden en ondanks de goede organisatie is dat altijd een domper op een feest wat eigenlijk het best tot zijn recht komt bij mooi weer. Alle cabrio s gingen dicht, en de mensen moesten onder de plu s naar al die mooie auto s kijken. De muziek was goed, maar dansen in de regen gaat net iets te ver natuurlijk.
Na de prijsuitreiking bleef het toch nog lang gezellig in de kantine, al werd er uiteraard meer over auto s gepraat dan over voetbal.
Paul, Mark en alle vrouwen en mannen die meegeholpen hebben met de organisatie, namens iedereen (denk ik tenminste) kan ik wel zeggen: BEDANKT.
Ria Luiten