Expositie mandalas in bibliotheek Voorburg

Expositie mandalas in bibliotheek Voorburg
In de maanden juli en augustus zijn in de bibliotheek in Voorburg, Kon. Julianalaan 257, prachtig gekleurde mandala’s te zien van Els de Rosario. Zij is ruim vijf jaar bezig met mandalatekenen en wordt daarbij vooral geïnspireerd door de lessen en de boeken van Greetje Molenaar.

Wat is een mandala? Mandala is een woord uit het Sanskriet en betekent
cirkel of centrum. Mandala s worden in allerlei culturen gemaakt, vaak
dienen ze als meditatie object. Bloemen, dieren, sterren, fantasievormen, spiralen maar ook Arabische, Egyptische, Keltische of Indiaanse motieven, sprookjes en verhalen, kunnen de inspiratie vormen voor het tekenen van mandala s. Trek
een cirkel op het papier, maak een verdeling en vanuit het centrum wordt de mandala opgebouwd. Van tevoren is nog niet duidelijk hoe hij zal worden, je wordt verrast door je eigen creativiteit! In een aantal van de tentoongestelde mandala’s heeft Els de Rosario zich laten leiden door het invullen van de cirkel met intuïtief kleuren; op die manier ontstaat een prachtige kleurenbol. Soms komen daar bijzondere vormen uit die verder door haar uitgewerkt worden.

De expositie is te bezichtigen tijdens openingsuren van de bibliotheek: maandag, woensdag en vrijdag van 11.00 17.30 uur; dinsdag en donderdag van 14.00 120.00 uur en zaterdag van 11.00 16.00 uur. In de periode maandag 17 juli tot en met zaterdag 12 augustus is de bibliotheek gesloten op maandag en donderdag.