Geef gul voor onderzoek kinderkanker

Regionale actiedag op 21 maart
Dinsdag 21 maart staat deze regio in het teken van de strijd tegen kanker bij kinderen. Onder het motto ´een nieuwe lente, een nieuw begin, ook voor jonge kankerpatiëntjes´ neemt een grote groep gemeenteambtenaren die dag verlof op om de hardloopschoenen aan te trekken en geld bij elkaar te rennen voor vernieuwend onderzoek naar nieuwe behandelmethoden om kinderkanker vaker te genezen en vriendelijker te behandelen. Zij doen dat in de vorm van een hardloopestafette van Hillegom naar Vlaardingen die de naam KiKa fette heeft meegekregen; de opbrengst gaat naar de Stichting KiKa (kinderen kankervrij).

RADIO WEST
De actie wordt actief ondersteund door RTV West; de uitzendingen zullen die dag dan ook in het teken staan van de strijd tegen kinderkanker.
Gemeente Hillegom is initiatiefnemer van de loop; de Hillegommers overbruggen een afstand van ongeveer zeventig kilometer. Lopers van de gemeenten langs de route sluiten zich onderweg bij de estafette aan. Leidschendam Voorburg neemt deel met ongeveer vijfentwintig lopers, Hardenberg loopt vanaf Leidschendam met zo´n vijftig lopers mee.

SPECIALE GIROREKENING
De lopers doen een oproep aan de inwoners van hun gemeente om ook een bijdrage te leveren aan deze actie. Dat kan door geld over te maken naar de speciale girorekening 1326149 t.n.v. ´Vereniging Goede Doelen Gemeente Hillegom´, of op de dag zelf door een bijdrage in de bus te doen op de wissellocaties. De wissellocaties en de tijden waarop de bus daar aanwezig is zijn te horen in de uitzendingen van Radio West