handbalnieuws

Afdeling handbal
We hebben geen programma ontvangen, kijk deze week in het clubblad!

Verslag Dames I Jan Almabeker
De wedstrijd tegen Verburch 2 stond afgelopen donderdag op het programma. Het team was op voorhand geplaatst door verlies van Verburch van Wings. Alleen de twee bovenste teams gaan door naar de volgende ronde. Met drie gewonnen wedstrijden, een gelijk gespeelde en een verloren wedstrijd viel er toch nog eer te behalen. Binnen 23 seconden stond het team voor door een snelle actie van Marieke, deze actie werd direct afgestraft met een tegenpingel. De pingel aan onze zijde kwam op de paal terecht. Middels een break out kwam Verburch vrij voor het doel terecht en kon de stand opnieuw gelijk gemaakt worden. En opnieuw een pingel op de paal. Annelijn maakte een prachtig doelpunt door het zetten van een rechte streep in het doel vanuit de hoek. Ook Marry weet vanuit de hoek te scoren en hiermee schommelt de stand gelijk op. Kim weet binnen 17 seconden na binnenkomst in het veld te scoren en geeft hiermee aan weer terug te zijn in de strijd. Ze is geruime tijd geblesseerd geweest en kan de hele wereld weer aan. Eva krijgt tweemaal geel en moet voor 2 minuten het veld ruimen. De tegenstanders maken opnieuw gelijk en door een precisie schot van Angelique staan we toch weer voor. Met nog twee van Ange en 2 van Marieke gaan we met een 11 9 de rust in.
In de tweede helft zet Verburch een andere keepster in en ze houdt het doel goed schoon. Verbuch maakt gelijk en neemt zelf de touwtjes in handen. We lijken geen vat meer te krijgen op de wedstrijd. Ilse weet er drie op een rij te scoren vanuit de hoek, prachtige stuiterballen en eentje via de paal in de touwen. De laatste minuten wordt manverdediging ingezet om op die manier de bal in handen te krijgen, maar de achterstand is te groot om nog in te kunnen halen. Met 19*24 wordt de wedstrijd afgefloten.

Volgende wedstrijd voor de Jan Almabeker wordt uit gespeeld tegen Oase op vrijdag 21 april. Petra

Verslag Stompwijk ’92 Dames1 Hermes dames1
Vandaag speelden wij tegen Hermes, de eerste wedstrijd uit hadden wij gewonnen. De dames hadden opdracht niet af te wachten en vlotter te spelen. Vanuit een 5 1 verdediging wisten wij sneller dan gewoonlijk om te schakelen naar de aanval. Mooie acties van Marieke vanaf de opbouw resulteerden in een 2*0 voorsprong die wij echter te makkelijk weer weggaven. Marry, de cirkelspeelster wist een paar maal het net te vinden na mooi te zijn aangespeeld en Annelijn had nog wat moeite om niet in de cirkel te staan tijdens haar doelpogingen. Kim trof twee keer het doel met harde sprongschoten evenals Shirley een keer met een heel verrassende uithaal. De wedstrijd ging gelijk op en Simone schoot vlak voor rust zuiver raak. Onze eigen schuld was het jammer genoeg, dat de tegenstander ondanks prachtige doelpunten onzerzijds, door simpele individuele fouten, vooral in het rechter verdedigingsblok (niet opletten, te laat reageren) tot de rust bij kon blijven. De rust brak aan met een 13*12 voorsprong voor ons. Na de pauze gaven wij de tegendoelpunten minder snel weg en stond Rosanne weer prima te keepen. Aanvallend bleef het goed lopen, vooral de hoekspeelsters werden veelvuldig vrijgespeeld en Ilse en Annelijn troffen meerdere malen het doel. Alle speelsters op een na wisten uiteindelijk het net te vinden. Ondanks het niet meespelen van Noelle en Angelique boekten wij een regelmatige overwinning van 26 21. Topschutter werd Marieke met tien doelpunten helaas net te weinig voor een persoonlijk record.

Volgend weekend gaat het team ballen in België en lekker weer eens op eigen niveau. Ze doen mee met een juniorentoernooi. U hoort nog van hen.
Jan