Hart voor dieren

Zaterdag 21 februari was het dan zover: de kroon op het harde werken van de Kids for Animals in het najaar van 2005: de overhandiging van het opgehaalde geld en spullen aan Streekdierentehuis ’t Julialaantje in Rijswijk.
De Kids van Dierenbescherming Delfland hebben de afgelopen maanden vele acties gehouden met als motto “Doe wat voor een dier”. In Rijswijk en Westland hebben kinderen vetbollen en pindaslingers gemaakt en verkocht, in Leidschendam Voorburg is gecollecteerd en zijn dierenbenodigdheden gevraagd aan mensen die boodschappen gingen doen (en hiermee 5 winkelwagens vol opgehaald!), in Delft zijn koekjes gebakken, portemonneetjes genaaid en dierenboekjes gemaakt en verkocht, in Pijnacker Nootdorp zijn lege flessen opgehaald en auto’s gewassen, en zo nog veel meer! Een van de acties sprong er uit en dit was de actie van Djon Groeneweg. Hij had van strijkkralen hartjes gemaakt, met als motto “een hart voor dieren”. Deze actie werd beloond met de prijs: een tas vol Kids for Animals spullen!

Veel Kids for Animals waren gekomen voor de overhandiging: dozen en tassen vol dierenspullen zoals voer, speeltjes, hooi, snoepjes, kauwstaafjes en zelfs een hele knaagdierkooi en de cheque met het opgehaalde bedrag van € 777, . Asielbeheerder Richard van den Brink werd nog extra verrast door de cheque van € 1000 uit de Dierenhulpspaarpot van de landelijke Kids for Animals! Na de uitreiking kregen de aanwezige Kids nog een rondleiding door het asiel, zodat ze konden zien voor welke dieren ze de actie hebben gevoerd.