mantelzorg

Vijfjarig bestaan Steunpunten Mantelzorg:
een (theater)feest voor iedereen!

Gratis theatervoorstelling voor mantelzorgers, vrijwilligers en geïnteresseerden
Dit jaar bestaan de Steunpunten Mantelzorg in de Haagse randgemeenten
5 jaar! Om dit jubileum te vieren wordt op woensdag 17 mei de humoristische theatervoorstelling ´De mantelzorger krijgt een nieuwe jas´ opgevoerd in theater
De Tobbe, Burgemeester Feithplein 95 in Voorburg. De feestelijke bijeenkomst begint om 13.30 uurr en duurt tot 15.30 uur. Na de voorstelling zal de hernieuwde mantelzorggids Leidschendam Voorburg worden uitgereikt aan een afgevaardigde van de gemeente. We sluiten de middag af met een drankje.
We nodigen alle mantelzorgers en mensen die zich beroepsmatig of via het vrijwilligerswerk inzetten voor mantelzorgers, van harte uit aanwezig te zijn.
Vanwege de organisatie dient u zich wel vóóraf aan te melden: dit kan tot 5 mei bij het Steunpunt mantelzorg via telefoonnummer (070) 444 24 21 of per e mail mantelzorglv@tiscali.nl.
Mantelzorg
Mensen die vanuit een persoonlijke relatie extra hulp en zorg geven aan een langdurig ziek of gehandicapt familielid, partner, buur of bijvoorbeeld een kind, noemen we mantelzorgers. Mantelzorg kan veel voldoening en waardering geven, vaak bouwen mensen een bijzondere band met elkaar op. Maar vaak is het emotioneel en lichamelijk ook zwaar, regelmatig zelfs moeilijk vol te houden. Om die reden zijn vanaf 2001 de Steunpunten Mantelzorg opgericht: zij ondersteunen mantelzorgers zodat ze het zorgen voor hun naaste vol kunnen houden. Ze doen dat nu al 5 jaar middels het geven van informatie, advies en een luisterend oor, het geven van cursussen en het organiseren van informatie en (lotgenoten)contactbijeenkomsten.
Theater
In de theatervoorstelling wordt met een knipoog gekeken naar een aantal aspecten van het mantelzorger zijn en hoe het is om als vrijwilliger bij een mantelzorger te worden ingezet.
Een ontspannende voorstelling dus voor iedereen die mantelzorger of vrijwilliger is, maar ook voor een ieder die wel eens wil weten wat mantelzorg inhoudt of beroepsmatig bij mantelzorgers betrokken is. Voor meer informatie over de theatervoorstelling en/of de activiteiten van het Steunpunt Mantelzorg, kunt u contact opnemen met : Steunpunt mantelzorg, telefoon (070) 444 24 21 of e mail mantelzorglv@tiscali.nl.