NORDIC WALKING IETS VOOR U ????

NORDIC WALKING IETS VOOR U ????

Het is een nieuwe manier van sportief wandelen in de buitenlucht met behulp van twee speciaal ontwikkelde wandelstokken. Deze stokken ook wel poles genoemd zorgen er in combinatie met het sportief wandelen voor dat alle spiergroepen in het lichaam intensiever gebruikt worden. Bij een juiste hantering van de techniek zullen de nek schouder en armspieren doorlopend worden aangespannen en ont spannen, met als resultaat, dat het totale verbruik aan energie kan oplopen tot 40% hoger dan bij sportief wandelen. De gevoelswaarde blijft gelijk, terwijl het hart longsysteem intensiever te werk gesteld wordt.

Hoe kan ik beginnen?
Om Nordic Walking te kunnen uitvoeren heeft U niet meer nodig dan een paar goede wandelschoenen (beter is de speciaal ontworpen schoen voor Nordic Walking, omdat die aan de onderkant een speciale ronding heeft) vrijetijdskleding en een paar Nordic Walking stokken, (ook hiervoor kunt U het beste advies over inwinnen) en natuurlijk frisse lucht. Een vlak stuk terrein, een bos, de duinen of gewoon op het asfalt; het is aan U waar en met wie U gaat Nordic Walken.
Er zijn verschillende technieken, zo loop je op asfalt anders dan op gras of strand.
Heel belangrijk is, om die technieken te leren door middel van groepsles of privé les. Mijn ervaring is, bij privé les met een of twee personen kan men het met 3 of 4 lessen onder de knie hebben. De instructrice die het ons geleerd heeft heb ik bereid gevonden een proefles in Stompwijk te geven. U kunt de poles van haar huren en inclusief de les betaalt U haar € 7.50 (een buitenkansje dus). Mocht U interesse hebben – iedereen kan deze sport beoefenen – dan kunt U zich bij mij
opgeven. (telefoon 5801628 of een briefje in de bus op Dr. van Noortstraat 160)
Bij voldoende deelname gaat de proefles door, de datum en tijd hoort U later.

Bea van Bemmelen