Project: “Kunst in de bieb” door plaatselijke kun

Bibliotheek Leidschendam Voorburg heeft in samenwerking met de Stichting Kunstuitleen Voorburg het project “Kunst in de Bieb” opgezet. In de gehele maand juni zullen vier professionele kunstenaars tijdens openingsuren aan het werk zijn in de bibliotheken Voorburg en Leidschendam. Koos Lukkien, Ellen van Toor, Tino Lintelo en Renee Toolens zullen op vaste dagdelen in de bibliotheek aan de slag gaan. Dit biedt bezoekers van de bibliotheek de uitgelezen kans van dichtbij mee te maken hoe een kunstwerk gemaakt wordt. Het stellen van vragen over bijvoorbeeld de totstandkoming van het kunstwerk staat dan ook volledig vrij.
Op woensdagmiddag 7, 14, 21 en 28 juni maakt Ellen van Toor collages en sieraden in de bibliotheeklocatie Voorburg (tussen 12.00 en 16.00 uur).
Gedurende vier zaterdagen (3, 10, 17 en 24 juni) heeft de Voorburgse kunstenaar Koos Lukkien zijn atelier verplaatst naar Bibliotheek Leidschendam Voorburg, locatie Voorburg.
Op woensdagmiddag 7 en 14 juni is de Leidschendamse kunstenaar Tino Lintelo te vinden in bibliotheeklocatie Leidschendam (tussen 14.00 en 17.30 uur) waar hij van begin tot eind een schilderij zal maken. .
Op maandagmiddag 12, 19 en 26 juni schildert Renee Toolens in bibliotheeklocatie Leidschendam (tussen 14.00 en 17.00 uur