Psychische problemen in de familie

Themabijeenkomst voor mantelzorgers

Wanneer iemand psychische of psychiatrische problemen heeft, is dat voor de familie en naaste omgeving heel ingrijpend. Familieleden, buren en vrienden ervaren specifieke problemen zoals vormen van claimgedrag, het niet willen gebruiken van medicijnen, schaamte, vooroordelen vanuit de omgeving.
Op woensdagavond 14 juni is er in de Binnenhof, (Dorpskerk, ofwel Peperbus, nabij het sluisje), Damhouderstraat 2a in Leidschendam, een bijeenkomst over dit onderwerp. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.30 uur en is gratis toegankelijk. Niet alleen voor familieleden en vrienden van iemand waarbij al een diagnose is gesteld, maar óók voor mensen die een vermoeden hebben dat dit speelt bij een naaste en er daarom meer van willen weten.

In de bijeenkomst wordt stilgestaan bij wat het betekent om nauw betrokken te zijn bij iemand met psychische of psychiatrische problemen. Er wordt informatie gegeven over enkele veel voorkomende ziektebeelden. Daarnaast wordt ingegaan op het vinden van de juiste hulp. De bezoekers krijgen tips en adviezen over hoe ze met de situatie om kunnen gaan. Ook het stellen van grenzen en het houden van ruimte voor eigen wensen en behoeften komen aan de orde.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Steunpunt Mantelzorg Leidschendam Voorburg en de afdeling Preventie van Parnassia. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg Leidschendam Voorburg, telefoon 444 24 21, e mail mantelzorglv@ tiscali.nl