Stempassen bezorgd in Leidschendam Voorburg

Rond 8 februari heeft de gemeente Leidschendam Voorburg 57.657 stempassen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart huis aan huis laten bezorgen. Met deze stempas kunnen inwoners over vier weken hun stem uitbrengen.
Stempas kwijt?
Als u op 7 maart zonder stempas op het stembureau verschijnt, kunt u geen stem uitbrengen. Het is op de dag van de verkiezingen niet meer mogelijk op het stem bureau of bij het Servicecentrum een vervangende stempas uit te schrijven. Voor die tijd wel, tot maandag 6 maart om precies te zijn. Het Servicecentrum blijft daarvoor op maandagavond 6 maart tot 19.00 uur open (zowel in Leidschendam als in Voorburg). Zodat u daar na uw werk nog terecht kunt. U kunt de komende weken een vervangende pas regelen door contact op te nemen met het Service centrum. De moraal: Voorkom al die rompslomp en zoek meteen een goede plek voor het opbergen van uw stempas.
Buiten de stad op 7 maart? Laat uw stem niet verloren gaan.
Als u op 7 maart buiten de stad bent, kunt u iemand machtigen om voor u te stemmen. U kunt uw stempas onderhands (zonder tussenkomst van de gemeente) overdragen aan een andere kiezer binnen de gemeente. U vult op de achterzijde van uw stempas (onder het kopje volmachtbewijs ) de naam en het adres van de gemachtigde in. U en de gemachtigde ondertekenen beiden uw stempas. De gemachtigde neemt op 7 maart uw stempas mee naar het stembureau en mag voor u stemmen. De gemachtigde moet uw stem gelijktijdig uitbrengen met zijn of haar eigen stem en mag in totaal niet meer dan twee machtigingen aannemen.
Wat moet u doen als u geen stempas hebt ontvangen?
Als u geen stempas heeft ontvangen dan kunt u contact opnemen met de gemeente, telefoon 070 300 9000 of per e mail: info@leidschendam voorburg.nl.