Stompwijk ’92 verdient een kunstgrasveld

CDA: ook Stompwijk ’92 verdient een kunstgrasveld

Tijdens de komende gemeenteraadsvergadering staat het kunstgrasveld voor Stompwijk ’92 op de agenda. Het CDA zal daarin met een motie voorstellen dit kunstgrasveld nu snel aan te leggen.
De toestand van de voetbalvelden op de Meerhorst in Stompwijk is momenteel erg slecht. Op de velden staan grote waterplassen en de grasmat is in slechte conditie. Gezien de ledenstop is capaciteitsuitbreiding noodzakelijk. Een kunstgrasveld biedt uitkomst. Andere voetbalverenigingen in Leidschendam Voorburg kregen reeds of krijgen binnenkort kunstgrasvelden. Waarom zou Stompwijk dan achter moeten blijven? Gelijke monniken, gelijke kappen. Dat is de mening van de CDA fractie in de gemeenteraad.
Sport is belangrijk
Drie maanden geleden heeft de gemeenteraad het geld voor de buitensport verdeeld. Drie sportcomplexen in Leidschendam Voorburg hebben toen tezamen een bedrag van 9,5 miljoen euro gekregen voor het opknappen van velden en gebouwen. Ook het CDA heeft zich daar sterk voor ingezet. Sport is heel belangrijk om jong en oud te laten bewegen. Goede accommodatie is daarbij van groot belang. Maar, achteraf moet worden geconstateerd dat de toen gekozen oplossing voor voetbalvereniging Stompwijk ’92 niet haalbaar is gebleken.
Situatie is dringend
Voor Stompwijk ’92 is door de gemeenteraad vorig jaar gekozen voor een oplossing waarbij enkele huizen zouden worden gebouwd langs het sportcomplex de Meerhorst. Met de opbrengst zou een kunstgrasveld gefinancierd worden op de Meerhorst, middels de zogeheten ‘rood voor groen regeling’. Maar de provincie geeft geen toestemming voor de bouw en daardoor blijft het kunstgrasveld achterwegen. Daarom moeten er op korte termijn middelen beschikbaar worden gesteld om het kunstgrasveld te financieren. De situatie is dringend.

De CDA fractie is van mening dat de Stompwijkse voetbalclub op eenzelfde manier moet worden behandeld als de andere voetbalclubs in Leidschendam Voorburg