Toerclubnieuws

Vandaag de rit naar Nieuwveen. Altijd leuk bij het “oude echtpaar”. Maar beiden zijn er helaas niet meer. Een zoon verzorgde voor ons de koffie. Met zeven personen ging de B van start. Leo ging heen en terug zijn eigen race rijden. Via Leimuiden naar het koffiehuis. Vlak voor de koffie toch een buitje. Maar de regen viel mee. Met 38 km bij het koffiehuis, voorzien van een nieuwe deur en nieuwe kozijnen. Voor de rest was het nog allemaal in de oude stijl. Alleen de koffieprijs € 1,50 was modern. Een discussie over de terugweg. Hoe gaan we terug want het gaat regenen, dat is zeker. Het werd de terugreis van Wim L. Via het sluisje, Bilderdam, Leimuiden en het nieuwe fietspad langs de HSL. In Leimuiden was het vlak voor de brug opgebroken. Vader Cees weet weer dat je niet met je voeten in de pedalen over een randje kan rijden. Een kleine valpartij, maar dat viel gelukkig mee. We zijn nat en vies geworden maar hebben toch lekker gereden. Geen 90 km maar met dit weer en die wind was 75 km zat.
Marianne de Mos

De C groepen

Het weer zag er gelukkig wat beter uit vanmorgen. Bij TC aangekomen stonden er om 8.30u ook wat meer leden klaar (42). Wij gingen in een groep, 6 en 3, ook naar Nieuwveen. Via de Vlietlanden, Zoeterwoude naar de Koudekerkse brug.
Dan de Lagewaard en langs de Woudwetering, waar we in een regenbuitje terecht kwamen, naar Woubrugge.
Gelukkig dreef de bui al gauw weg en hoefden we geen regenjassen aan.
Daarna langs de Langeraarse plassen en het Aarkanaal en zijn we bij de koffietent aangekomen.
Jammer genoeg konden we niet buiten zitten maar was er binnen in het kleine Tolhuis nog wel plaats voor ons.
Voor het eerst werden we door de zoon, van het in het voorjaar overleden echtpaar Uyterwaal, van koffie voorzien.
Het café is een beetje opgeknapt, maar de toiletten helaas nog niet!!
Terug het smalle paadje naar Bilderdam en via Leimuiden naar Rijnsaterwoude en Hoogmade.
Bij Leiderdorp even een korte pauze ingelast, want door de steeds krachtiger wordende wind waren we daar wel aan toe.
Dan nog de laatste loodjes en waren we om 12.45 thuis met 70 km.

Annie van Rijn

Zondag 3 september rijden we met alle groepen de Wiekentocht. Dit betekent voor de A en B een rit naar de molens van Kinderdijk over 105km. De C gaat naar de Rottemeren voor 55km. Vertrek is weer om 8.30u van Oostvlietweg 30.