Groeten uit Drummond

Hollandse kerstman in Drummond, New Zealand 

Veel vrije tijd gaf mij de kracht om een baard te groeien. Zittend aan de bar op mijn vaste stek deed daar ook het nodige aan toe. Richting het einde van het jaar gaat bij ons de praat over de ster bij Bethlehem. Kroegbaas Ken zag in mij de ideale kerstman. Dus ik was het haasje. M’n eerste klus was zittend in een ruime leunstoel achter op een Holden-ute (auto). Ho, Ho, Ho, Merry Christmas was mijn tekst. Kussen onder het pak en uit de kussensloop greep ik geregeld een hand vol snoepgoed en gooide dat naar de kinderen buiten voor de pub. De witte katoenen lap voor mijn baard wapperde op de maat van de wind al heen en al weer. Na enkele rondjes was mijn taak volbracht. En het was me een succes…….!!!

Enkele dagen later was ik kerstman op de plaatselijke kleuterschool. Die katoenen lap was een joke en deze keer kleurde ik mijn baard bij met witte waterverf. Niet wetend hoe de “echte” kiwi kerstman erbij loopt had de organisator Victor (kroegmaat) gelukkig wel Red Band korte laarzen bij zich.

En verdomd, na veel Ho, Ho, strooiend met snoepgoed en handjes schudden met het prachtige kleine grut zat ik nog maar net op mijn zetel of zo’n kleine aap trok aan mijn baard en keek naar mijn laarzen.

Met een serieuze blik in zijn ogen zei Kleintje Pils: “It is the real Santa”.

 

Merry Christmas and Best Wishes for the New Year.

 

The real Santa, Peet Ran, Dutch,

7 years in New Zealand.

 

P.S. Ook deze kerst ga ik weer in het pak!!